Whitepapers

High Quality organiseert diverse kennis events op het gebied van Finance & HR. Op deze pagina vind je de whitepapers die in samenwerking met onze sprekers zijn opgesteld. Wil je meer weten over onze events? Bekijk onze events-pagina of meld je aan via HR-events@high-quality.nl.

HR-Artikel: Van interviewfase naar het tekenen van de arbeidsovereenkomst

In dit artikel behandelen we de laatste fase van het sollicitatietraject.We geven antwoord op vragen als 'Wat kun je verwachten tijdens het interviewtraject?', 'Hoe bereid je je voor op de gesprekken?' en 'Wat is een goed aanbod?'

Download Whitepaper (pdf) 

HR-Artikel: Hoe zorg je dat een recruiter jóu vindt?

Dit is het tweede deel van ons drieluik over het sollicitatieproces bij een recruitmentbureau. In dit artikel vertellen we hoe je jouw online zichtbaarheid als sollicitant kunt vergroten. En we helpen je bij het opstellen van een volledig en zakelijk cv.

Download Whitepaper (pdf) 

 

HR-Artikel: Een nieuwe baan vinden: waar begin ik?

De komende tijd verandert er veel in de arbeidsmarkt. Hierdoor ben je misschien genoodzaakt om een nieuwe baan te zoeken. Of wellicht is het je eigen keuze. Omdat je toe bent aan een nieuwe uitdaging,
de volgende stap in je carrière of gewoon een leuke nieuwe werkplek. Solliciteren kan compleet nieuw voor je zijn of alweer een tijd geleden. Met dit eerste deel in een drieluik (inclusief sollicitatietips) helpen wij je graag op jouw weg naar een nieuwe functie.

Download Whitepaper (pdf) 

 

HR-Artikel: Virtual Recruitment.

We hebben gemerkt dat een virtuele selectieprocedure en het daarop volgende inwerktraject een uitdaging kan zijn voor zowel werkgevers als werknemers. In samenwerking met Kim Lemaire (Virtual & Personal Assistant) schreef Guido Weltevreden daarom een artikel over het virtueel aannemen en inwerken van nieuwe werknemers. 

Download Whitepaper (pdf) 

 

HR-Whitepaper: Online interviews vanuit huis.

De huidige situatie omtrent het Coronavirus doet een beroep op ons innoverend vermogen. In de recruitmentbranche merken we dat zowel bedrijven als kandidaten zich heel snel hebben aangepast aan de huidige situatie door vanuit huis interviews op te zetten via kanalen als Microsoft Teams, Zoom, Skype, Whatsapp, Facetime, Webex, Bluejeans en andere applicaties.
Voorlopig lijken we nog even gebonden te zijn aan deze digitale wereld. Wij willen graag ons steentje bijdragen door te helpen met advies in het digitale recruitmentproces. We hebben een aantal tips voor
je op een rijtje gezet.

Download Whitepaper (pdf)   

 

HR-Whitepaper: Performance Management is dead, long live performance management.

De afgelopen jaren deden steeds meer organisaties afstand van het huidige performance managementmodel. Het werkte niet en motiveerde niet. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat het huidige model voor een deel van de medewerkerspopulatie zelfs demotiverend werkt. In het kader van de huidige discussie omtrent performance management organiseerde High Quality een kennissessie waarbij HR-professional Cindy Meervis haar ervaringen deelde. Dit whitepaper is een toelichting op haar verhaal. 

  • Waarom doen wij aan performance management? 
  • Wat is de theorie achter dit HR-instrument?
  • Plus een aantal best practices vanuit Cindy’s ervaringen.

Download Whitepaper (pdf)  Bekijk event aftermovie

 

HR-Whitepaper: Van werkgevers- naar werknemersmarkt: Hoe ga je daarmee om?

Vroeger was het heel normaal om tien tot twintig jaar voor dezelfde werkgever te werken. Tegenwoordig zitten werknemers in een drivers seat; ze switchen binnen vijf jaar van baan, soms zelfs al binnen twee tot drie jaar. Dit zorgt voor een discrepantie tussen de wens van werkgevers en het cv van de kandidaat van nu. Werkgevers zoeken vaak naar kunde en loyaliteit, waar de werknemer zich richt op zijn of haar professionele ambities en persoonlijke ontwikkeling ongeacht de organisatie waar men in terecht komt. In samenwerking met Wendy Broekhoff (voormalig Group HR Director Ordina, Group HR Director Royal BAM Group, HR Director Philips Healthcare) hebben wij onze visies, kennis en ervaring gebundeld om zowel vanuit commercieel- als corporate recruitment/HR tips op een rij te zetten om de juiste kandidaten te vinden en te binden.

  • Hoe speel je in op een kandidatenmarkt?
  • Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich binden aan jouw organisatie?
  • Hoe trek je nieuw personeel aan?

Download Whitepaper (pdf) Bekijk event aftermovie 

Neem contact op

Neem contact op

Wij helpen u graag.


of bel
023 - 568 9333