De Secretaris die je zoekt. In 10 dagen.

Lees meer over onze 5 garanties Guido Weltevreden
Managing Director, >250 functies ingevuld

De Secretaris, een spilfunctie in goed bestuur en governance.

De rol van secretaris is een moeilijk te kaderen positie die in elke organisatie om andere karaktereigenschappen en vaardigheden vraagt. Een specifieke vraag die logischerwijs om een maatwerkoplossing vraagt als het gaat om het werving traject. Er zal met veel facetten rekening moeten worden gehouden. Borgt de functie de neutraliteit van de secretaris? Wat is ervoor nodig om de secretaris helder te positioneren? Gaat het om een leidinggevende positie? 

Als secretaris gaat je functie verder dan het faciliteren van de informatievoorziening voor de Raad of het College van Bestuur en de Raad van Commissarissen of Raad van Toezicht. Je bent strategisch adviseur, kritisch gesprekspartner, facilitator, verslaglegger, specialist stakeholdermanagement algeheel ondersteuner van de verschillende gremia binnen de organisatie en nog zoveel meer.  

Door toegenomen, bestuurlijke complexiteit en verantwoording hiervan is de vraag naar de bestuurssecretaris groeiende. Echter is ook de inhoud van de functie volop in ontwikkeling. Een stevig secretaris houdt zich tegenwoordig niet alleen meer bezig met de ontwikkelingen in wet- en regelgeving, governance en compliance. In veel gevallen word je betrokken bij de bedrijfsvoering, business development en in enkele gevallen wordt de functie gecombineerd met een andere positie binnen de organisatie (HR Manager, vertrouwenspersoon, Compliance Officer). 

Vertrouwelijkheid in het recruitment traject 

Als opdrachtgever wil je erop kunnen vertrouwen dat een dergelijk recruitment traject met de nodige vertrouwelijkheid en integriteit wordt behandeld. Voor ons een vanzelfsprekendheid. Wij hebben ruime ervaring met het behandelen van posities die kritiek zijn voor de organisatie en houden rekening met de sensitiviteit van de werving. Met 25 jaar ervaring in recruitment zijn we gewend om een bestuur te ontzorgen en te faciliteren. 

Opdrachtgevers in publieke sector 

Hoe het recruitment proces werkt 

In een persoonlijke kennismaking brengen we het wervingsvraagstuk samen met jou in kaart. We maken gebruik van verschillende recruitment strategieën, vacaturekanalen en ons netwerk van duizenden professionals om je zo snel mogelijk te kunnen helpen aan de juiste secretaris. Na de kandidaatselectie door High Quality kan je op korte termijn een officieel voorstel aan professionals verwachten. We houden je gaandeweg het proces regelmatig op de hoogte om tijdig bij te kunnen sturen waar nodig. Ook in het toewerken naar een benoeming zorgen we voor het uitvragen van relevante documentatie, referenties en kunnen we op aanvraag assessments afnemen.  

Ervaring en competenties 

De secretarissen in ons netwerk zijn organisatiesensitief, integer en verbindend. Of het nu gaat om het stroomlijnen van de besluitvorming, het integreren van beleid in een PDCA-cyclus of het complexe stakeholdermanagement binnen de organisatie, wij kunnen je helpen met de zoektocht naar de juiste professional.  

De uiteenlopende ervaring binnen ons netwerk maakt dat we ook bij vraagstukken naar een Ambtelijk Secretaris, Programmasecretaris en Projectsecretaris kunnen ondersteunen. Onze kandidaten zijn bekend met het ondersteunen van een grote verscheidenheid aan gremia (medezeggenschapsraad, ondernemingsraad, cliëntenraad, studentenraad en examencommissie).  

No Cure, No Pay 

Neem vandaag nog contact met ons op voor een kosteloos en vrijblijvend advies. Bij een geslaagde interim bemiddeling hanteren wij een marge van 17 euro per uur, voor werving en selectie een bemiddelingstarief van 23% op basis van een fulltime bruto jaarsalaris. Weten wij je niet te helpen, dan brengen wij geen kosten in rekening. 

Neem contact met ons op Bekijk onze beoordelingen

Neem contact op

Neem contact op

Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.


of bel
023 - 206 1500

Uw selectie ()

Je hebt nog geen kandidaten geselecteerd
Bekijk beschikbare professionals