De secretariële professional die je zoekt. In 24 uur.

Lees meer over onze 5 garanties Gerard Zwart
Oprichter / Algemeen directeur, 21 jaar ervaring in recruitment.

Secretarieel personeel

High Quality is 20 jaar gespecialiseerd in de werving en bemiddeling van secretarieel personeel op MBO en HBO niveau. Geen vacature en organisatie is hetzelfde. Office managers, secretaresses, management assistentes, directiesecretaresses, personal assistants. Wij zijn er bekend mee. Niet alleen beschikken wij over vakinhoudelijke kennis, ook de markt kennen wij als geen ander. In de afgelopen jaren hebben wij in honderden secretariële functies bemiddeld voor meer dan 250 organisaties. Misschien wel meer.

Interim secretarieel personeel. Binnen 24 uur geregeld.

Secretariele detachering is de ideale oplossing voor extra ondersteuning tijdens vakantieperiodes, het opvullen van een zwangerschapsvervanging of het tijdelijk invullen van een vacature. Wij werken uitsluitend met secretariële talenten waar wij uitgebreide ervaring mee hebben. Kwaliteit en zekerheid zijn daarmee gegarandeerd. We zijn goed in wat we doen. Doorgaans is de eerste interimmer die we voorstellen in de roos.

> Onze werkwijze bij detachering en interim bemiddeling 

Werving & Selectie van secretarieel personeel. Binnen 10 dagen raak.

Je zoekt een secretarieel professional voor een vast contract. High Quality presenteert binnen 10 dagen de juiste kandidaat. We zijn snel en gaan voor goud: de ideale match. Onze meerwaarde zit hem in het voortraject. We gaan langs bij onze opdrachtgevers, zodat we precies weten wie we zoeken. Geregeld vissen we met andere bureaus in dezelfde vijver. Toch is de kandidaat die wij voorstellen vaak een aangename verrassing. 

> Onze werkwijze bij Werving en Selectie 

Onze garantie. Wij zijn pas tevreden als u dat bent.

High Quality investeert in echte secretariële talenten en hechte relaties. Altijd en onvoorwaardelijk een gouden resultaat. Veel dienstverleners geven geen garanties. High Quality wel. Wij zijn er altijd en onvoorwaardelijk. 

Er zijn 25 secretariële professionals beschikbaar


Secretarieel #CHILS16739

55 jaar | | Parttime
Regio Randstad

Ik heb ervaring in functies als:
directiesecretaresse management assistent, office manager, secretaresse Raad van Bestuur

Secretarieel #CHIGW17759

MBO opleiding | Parttime
Regio Almere Lelystad

Ik heb ervaring in functies als:
HR medewerker, administratief medewerker, office manager

Secretarieel #CHIGW11292

51 jaar | HBO opleiding | Parttime
Regio Amsterdam

Ik heb ervaring in functies als:
directiesecretaresse management assistent, hoofd secretariaat, personal assistant

 

Er zijn 18 secretariële vacatures


Administratief / Secretarieel Medewerker

Maasland | 32 - 40 uur | MBO | € 3000 - € 4000

Zit regelen en organiseren je in het bloed? En vind je het leuk om dagelijks diverse balletjes in de lucht te houden? Dan hebben wij wellicht de ideale functie voor je! Voor Intrixo zijn wij op zoek naar een Administratief / Secretarieel Medewerker voor 32 - 40 uur per week. 

Interim Secretaresse

Nijmegen | 40 - 24 uur | HBO - MBO | € 60 - € 65 per uur

Voor onze opdrachtgever, een Advocatenkantoor en gevestigd in Nijmegen, zijn wij op zoek naar een Interim Secretaresse voor 24 - 40 uur per week. Deze opdracht is ter overbrugging van een werving- en selectieprocedure en zal naar verwachting 3 maanden duren (met kans op verlenging). 

Office Manager

Vianen - Hybride | 40 - 24 uur | HBO - MBO | € 3000 - € 4500

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en gedreven Officemanager voor 24 - 40 uur per week om het team bij Kristal Compagnie Coöperatie BV te versterken! Als je op zoek bent naar een uitdagende functie (die je zelf nog mede kan vormgeven) in een dynamische omgeving waarin je kunt groeien en ontwikkelen, dan ben je hier aan het juiste adres!

Neem contact op

Neem contact op

Wij helpen je graag.


of bel
023 - 206 1500