De kracht van ambitie; van trainee tot manager

Geplaatst op 06-09-2022 met als inspirator Guido Weltevreden


De kracht van ambitie; van trainee tot manager

Inmiddels werk ik ruim zes jaar bij High Quality. En er is veel gebeurd én veranderd in die tijd! Niet alleen heb ik mezelf ontwikkeld en een uitgebreid netwerk opgebouwd, de (arbeids)markt ziet er inmiddels ook heel anders uit. Wat voor mij persoonlijk de uitdaging om voor de juiste match te blijven zorgen alleen maar leuker maakt.

Ik ben van nature iemand die geïnteresseerd is in anderen, in wat hen drijft. Deze eigenschap, gecombineerd met mijn opleidingsachtergrond in psychologie, bleek een sterke basis voor mijn start bij High Quality in 2016. Als junior recruiter ben ik aan de slag gegaan met, simpel gezegd, het voeren van gesprekken. Leren over de normen en waarden van verschillende freelance professionals binnen de vakgebieden HR en Management Support en begrijpen wat zij belangrijk vinden, in hun leven én hun loopbaan. Wat mij betreft is dat de enige manier waarop je écht voor de juiste match kunt zorgen. Een match die bijdraagt aan zowel het succes (en werkplezier!) van de freelance professional als de opdrachtgever.

De vrijheid die ik krijg om mijn werk op mijn manier te doen, heeft ook bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Het stimuleert een bepaalde mate van ondernemerschap, zelfstandigheid en betrokkenheid die heel goed bij mij past. Geen strakke KPI's, wél de ruimte om aan te geven wat je leuk vindt om te doen en/of op welk vlak jij wilt groeien. Zo heb ik de kans gekregen parttime te gaan werken, stage te lopen én een masterstudie af te ronden; een investering in tijd en geld die voor mij aantoont dat High Quality het belang van persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling ziet en mogelijk maakt. En dit geldt natuurlijk voor iedereen die bij ons werkt! Of het nu gaat om (bijvoorbeeld) een leiderschapstraining of cursussen die meer op hard skills gericht zijn, alles is bespreekbaar.

Naast jezelf blijvend uit te dagen, is het nieuwsgierig zijn naar een ander voor mij nog steeds de basis voor hoe ik mijn werk doe. Ik haal, inmiddels als manager van het recruitment team, net zoveel plezier uit gesprekken met freelancers als in mijn eerste jaar. Het contact wat ik met hen heb is nog net zo open, transparant, oprecht en enthousiast als toen. Ik ben ook nog steeds blij dat ik met High Quality een organisatie heb gevonden die deze visie met mij deelt. En mij een kans heeft geboden samen te werken met zowel kleine, lokale ondernemers als wereldwijde, corporate organisaties.


Met medewerking van

Dit artikel is gebaseerd op een kennissessie, of inspiratie gegeven door Guido Weltevreden
Meer achtergrondinformatie kun je vinden via LinkedIn


Terug naar overzicht

Neem contact op

Neem contact op

Wij helpen je graag.


of bel
023 - 206 1500

Uw selectie ()

Je hebt nog geen kandidaten geselecteerd
Bekijk beschikbare professionals