Het leggen van de puzzel, dat is het mooiste aan mijn werk

Geplaatst op 22-09-2022 met als inspirator Freek Russchenberg


Het leggen van de puzzel, dat is het mooiste aan mijn werk

Als mensen mij vragen wat ik voor werk doe dan is het antwoord eigenlijk net zo simpel als de vraag. Ik breng vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar. Dagelijks koppel ik sollicitanten en freelancers aan mooie bedrijven. Dit kan een MKB-organisatie zijn die snel een administrateur nodig heeft, een stichting die zoekt naar een HR Manager of een CEO die een interim vervanger zoekt voor zijn/haar secretaresse. Van musea tot onderwijsinstelling, van mkb tot corporate, alles zit ertussen.

In de tijd dat ik bij High Quality werk, inmiddels ruim drie jaar, is er veel veranderd op de arbeidsmarkt en dus ook in mijn rol als relatiemanager. Waar vlak voor en tijdens de corona periode de markt redelijk op slot zat - wat ervoor zorgde dat we proactiever organisaties moesten benaderen dan daarvoor - merk ik dat relaties ons nu heel goed weten te vinden. En dat ze andere verwachtingen hebben. Natuurlijk staat het vinden van het juiste (freelance) talent nog steeds voorop, maar er wordt steeds meer een adviserende rol van ons gevraagd. Een rol die wij met onze ervaring en marktkennis graag op ons nemen. En hoewel de huidige krappe markt het soms uitdagend maakt de juiste kandidaat te vinden, blijft de manier waarop we duurzame relaties opbouwen hetzelfde; op basis van vertrouwen, kwaliteit én transparantie.

Met 'ons' bedoel ik natuurlijk het hele team. Ik werk niet alleen nauw samen met mijn collega-relatiemanagers, maar ook met het recruitment team, wat elkaar heel goed aanvult. Hoewel we de vrijheid hebben zelf onze dag in te delen, weten we elkaar altijd goed te vinden. Binnen het team ligt mijn focus op de regio's Zuid-Holland en Utrecht, waarbij ik verantwoordelijk ben voor de hele sales cyclus - van aanvraag tot en met afhandeling. Dat maakt mijn werk extra afwisselend; ik zit bij de meeste uiteenlopende bedrijven aan tafel, elk met hun eigen ambities en personeelsbehoefte. Mede hierdoor merk ik dat ik mezelf blijf ontwikkelen en geen dag hetzelfde is.

Het mooiste aan mijn werk? Dat je meerdere belangen in het achterhoofd moet houden om tot een goed resultaat te komen. Enerzijds willen opdrachtgevers de beste kandidaat voor de job, anderzijds willen kandidaten de beste stap voorwaarts in hun carrière. Het is eigenlijk net zoals het leggen van een puzzel; door stukjes informatie aan elkaar te koppelen kom je uiteindelijk tot een prachtig resultaat. Die puzzel is niet altijd makkelijk kan ik je vertellen… maar hé, leuk is het wel!


Met medewerking van

Dit artikel is gebaseerd op een kennissessie, of inspiratie gegeven door Freek Russchenberg
Meer achtergrondinformatie kun je vinden via LinkedIn


Terug naar overzicht

Neem contact op

Neem contact op

Wij helpen je graag.


of bel
023 - 206 1500

Uw selectie ()

Je hebt nog geen kandidaten geselecteerd
Bekijk beschikbare professionals