Recruiter is bijna een vies woord

Geplaatst op 09-08-2022 met als inspirator Berrit Frankema


Recruiter is bijna een vies woord

Als ik op een verjaardag of feestje ben en iemand vertel wat voor werk ik doe, krijg ik bijna standaard de opmerking: 'Oh, jij bent dus zo iemand die de hele dag mensen zit lastig te vallen op LinkedIn?'. Een reactie die ik op zich wel snap, maar waar ik het niet mee eens ben. Recruiter is tegenwoordig bijna een vies woord, maar ik zie mijn werk toch echt anders dan het beeld wat veel mensen ervan hebben. Natuurlijk is LinkedIn een tool die ik gebruik om nieuw talent te vinden, maar voordat ik iemand benader heb ik al héél goed nagedacht of het een passende functie is voor die persoon.

Inmiddels werk ik bijna zes jaar voor High Quality als recruiter, en met veel plezier. Ik ben iemand die heel mensgericht en betrokken is; ik hou van persoonlijk contact, nieuwe mensen leren kennen en iemand echt te helpen. En dat is wat ik doe, elke dag weer. Ik doe er alles aan om het wervingstraject zo soepel mogelijk te laten verlopen, voor elke kandidaat. Het helpt ook zeker dat bij ons recruitment en relatiebeheer eigen teams zijn; ik ben er volledig voor de kandidaat en mijn collega's van relatiebeheer begeleiden onze opdrachtgevers. We werken natuurlijk heel nauw samen, maar deze focus werkt voor mij heel goed.

Ik wil namelijk echt dat iemand de goede keuze maakt, blij wordt van de volgende stap die ze zetten in hun loopbaan en met een goed gevoel terugkijken op het traject wat we samen hebben doorlopen. De vrijheid en het vertrouwen wat ik krijg om dit op mijn manier te doen is dan ook heel erg fijn. Dat draagt niet alleen bij aan mijn eigen werkgeluk, het zorgt er ook voor dat ik me blijf ontwikkelen. Doordat ik in aanraking kom met veel verschillende functies en organisaties weet ik wat er speelt in de (arbeids)markt. Daarnaast werk ik ook gewoon met hele leuke mensen. Ons team bestaat uit hardwerkende, nuchtere mensen die zeggen waar het op staat - maar er wordt vooral veel gelachen en iedereen beschikt over een gezonde dosis zelfspot. We dagen elkaar uit het beste uit onszelf te halen, zodat we blijvend bijdragen aan het succes van onze kandidaten en opdrachtgevers.

Dus recruiter een vies woord? Ik denk dat als we meer nadenken over én vragen naar hoe iemand de rol van recruiter invult, je zult zien dat er veel verschillende smaken zijn.


Met medewerking van

Dit artikel is gebaseerd op een kennissessie, of inspiratie gegeven door Berrit Frankema
Meer achtergrondinformatie kun je vinden via LinkedIn


Terug naar overzicht

Neem contact op

Neem contact op

Wij helpen je graag.


of bel
023 - 206 1500

Uw selectie ()

Je hebt nog geen kandidaten geselecteerd
Bekijk beschikbare professionals