We maken het niet mooier dan het is

Geplaatst op 03-11-2022 met als inspirator Rik de Krijger


We maken het niet mooier dan het is

In de 8,5 jaar dat ik bij High Quality werk heb ik al veel gezien en meegemaakt. Van een echte werkgeversmarkt zitten we nu in een (krappe) werknemers- en freelancemarkt. Het bouwen en onderhouden van sterke relaties met opdrachtgevers is daardoor wat mij betreft nóg belangrijker geworden. Het vervullen van een aanvraag is er niet makkelijker op geworden en een goede verstandhouding en open communicatie met mijn relaties is onmisbaar. 

Zeker de afgelopen jaren zie ik een grote verandering. Natuurlijk heeft corona daar een grote rol in gespeeld. Vacatures werden on hold gezet of ingetrokken en we konden elkaar natuurlijk niet persoonlijk ontmoeten. Iets wat ik heel leuk vind, maar wat ook voor meer verbinding zorgt. Als ik langsga bij een opdrachtgever krijg ik nog meer een gevoel bij hun organisatie. En dat helpt mij weer bij het inventariseren van de behoeften en eisen voor de rol waar wij de juiste kandidaat voor gaan zoeken. Hierbij ben ik ook altijd eerlijk over de mogelijkheden én eventuele uitdagingen van de zoektocht die we gaan starten. We gaan natuurlijk altijd voor succes, maar maken het niet mooier dan het is. 

Doordat we weten wat er speelt binnen veel verschillende organisaties en de arbeidsmarkt in algemene zin, hebben we ook steeds meer een adviserende rol. Dat varieert van het doen van suggesties voor de vacatureomschrijving, arbeidsvoorwaarden en functienaam tot het positioneren van de organisatie als werkgever en waarom (interim) talent daar zou moeten willen werken. Zeker dat laatste is steeds belangrijker geworden; het aanbod aan vacatures is groot, zeker binnen de vakgebieden waar wij ons op richten, waardoor het voor kandidaten nog duidelijker moet zijn 'what's in it for them'. En waar dat voor de ene kandidaat betere arbeidsvoorwaarden betekent, kunnen voor een ander doorgroeimogelijkheden of de missie van een organisatie doorslaggevend zijn.  

Als we dat helder hebben ga ik met mijn collega's van het recruitment team aan de slag. In nauwe samenwerking gaan we op zoek naar kandidaten binnen en buiten ons netwerk. Het mooie hieraan vind ik dat we allemaal onze eigen manier van werken hebben, maar altijd hetzelfde doel voor ogen hebben: zorgen voor die juiste match! Dat, gecombineerd met de vrijheid om een eigen invulling te geven aan mijn rol én het feit dat ik gewoon met ontzettend leuke collega's werk, maakt dat ik hier al zo lang met plezier werk.


Met medewerking van

Dit artikel is gebaseerd op een kennissessie, of inspiratie gegeven door Rik de Krijger
Meer achtergrondinformatie kun je vinden via LinkedIn


Terug naar overzicht

Neem contact op

Neem contact op

Wij helpen je graag.


of bel
023 - 206 1500