Insight Hub

In ons Insight Hub vertellen we je graag over onze ervaringen, delen we onze kennis en interviews.

Hybride werken en samenkoming van generaties

Geplaatst op 23-02-2022 door Floor van Wingerden

Hybride werken en samenkoming van generaties

Organisaties vergrijzen en tegelijkertijd is er instroom van een nieuwe jongere generatie. Dit kan problemen met zich meebrengen, zoals onbegrip en in stand houden van gedateerd gedrag en daarmee verlies van werkenergie. Het is van belang om juist in deze tijd een werkvorm te vinden die de generaties met elkaar verbindt en zo tot duurzame resultaten te komen voor zowel de organisatie als de medewerkers.

9 februari hebben wij hierover een kennissessie georganiseerd, met Floor van Wingerden als gastspreker. Floor is co-founder van VIGO flow at work en partner bij Perpetuum Organisatieontwikkeling. Floor krijgt vanuit beide functies regelmatig te maken met HR-onderwerpen als team- en organisatieontwikkeling, teameffectiviteit, werkgeluk en daarnaast nog veel meer. Een van de meest actuele onderwerpen waar Floor zich mee bezig houdt, is het hybride samenwerken met alle generaties.

Lees meer

Volgens het CBS is er in het derde kwartaal opnieuw een record verbroken in het aantal vacatures wat leidt tot nog grotere spanningen op de arbeidsmarkt.

Geplaatst op 16-11-2021 door Gerard Zwart

Volgens het CBS is er in het derde kwartaal opnieuw een record verbroken in het aantal vacatures wat leidt tot nog grotere spanningen op de arbeidsmarkt.

Volgens het CBS is er in het derde kwartaal opnieuw een record verbroken in het aantal vacatures wat leidt tot nog grotere spanningen op de arbeidsmarkt. Inmiddels staan er 126 vacatures open tegenover 100 werklozen: http://bitly.ws/jBQm. In de segmenten Finance, HR en Managementondersteuning merkt High Quality ook dat de krapte op de markt steeds groter wordt. Directeur van High Quality Recruitment, Gerard Zwart, merkt op: 

Lees meer

Hoe word je als jonge controller de beste sparring partner voor de business en je organisatie?

Geplaatst op 09-10-2021 door Harald Seidel

Hoe word je als jonge controller de beste sparring partner voor de business en je organisatie?

In een serie van open gesprekken brengen wij jonge financiële talenten in gesprek met ervaren CFO’s. Seasoned finance professionals die in gesprek met de nieuwe generatie hun kennis, ervaring en visie delen. Het thema dat tijdens deze kennissessie centraal staat is; ‘hoe word je als jonge controller de beste sparringpartner voor de business en je organisatie?’ In deze kennissessie hebben we als gastspreker Harald Seidel, CFO van DAF Trucks.

Lees meer

Hoe haal je het maximale uit de eerste jaren van je carrière?

Geplaatst op 28-06-2021 door Hans van Leeuwen

Hoe haal je het maximale uit de eerste jaren van je carrière?

Afgelopen donderdag hebben we een mooi en open gesprek gehad met Hans van Leeuwen, CFO van o.a. ProRail, Volker Wessels, T-Mobile, en een geweldige groep young finance professionals. Het werd een inspirerend gesprek waar we met moeite na 2 uur de landing konden inzetten. Onderstaand een greep uit de vele mooie adviezen die Hans de nieuwe generatie wist mee te geven:

Lees meer

High performing teams; een nieuw perspectief voor de HR-professional

Geplaatst op 28-06-2021 door Wendy Aendekerk

High performing teams; een nieuw perspectief voor de HR-professional

Tijdens de online kennissessie ‘High performing teams: een nieuw perspectief voor de HR professional’, neemt Wendy Aendekerk (HR director bij Ordina) ons mee in de mogelijke rol van de HR professional als het gaat om het werken in high performing teams. We buigen ons over de vraag wat de HR-professional kan bijdragen aan het succes van de organisatie waarbij er gewerkt wordt in high performing teams. Wendy stelt dat de rol van HR-business partner steeds minder belangrijk wordt en zelfs overbodig als een organisatie gaat werken in deze constructie. Het is tijd dat de HR professional zich weer bezig gaat houden met de menselijke kant van ‘Human Resources’, oftewel focus op de werknemer en minder op de businesskant. Immers, hoe gelukkiger de medewerker zich voelt in zijn of haar werkzaamheden en verantwoordelijkheden, hoe hoger het bedrijfsresultaat. Win-win dus!

Lees meer

De manager heeft het zwaar….wees lief voor hem of haar!

Geplaatst op 24-06-2021 door Floor van Wingerden

De manager heeft het zwaar….wees lief voor hem of haar!

Japke-d.Bouma suggereerde in haar laatste NRC column*  om de managers maar af te schaffen. De thuiswerkende medewerker kan zich beter focussen zonder dat de manager continu in de nek hijgt. Een manager-op-afstand lijkt een stuk rustiger en levert minder druk en een hogere productiviteit op.

Daarbij word een beeld geschetst dat de manager alléén en zielig in zijn “corneroffice” , in een voor de rest leeg kantoor, zich zit te vervelen. Geen declareerbare lunches meer heeft om naar toe te gaan en zijn secretaresse mist die altijd zijn koffie brengt. Dus overbodig?!

Gelukkig weten we dat Japke-d.Bouma geestige en prikkelende columns over het kantoorleven schrijft en we haar met een kilo zout moeten nemen. Aan het einde van deze column voegt ze toch nog de opmerking toe dat er natuurlijk goede managers en Ceo’s zijn die zich juist een slag in de ronde werken om hun personeel door de crisis te loodsen. Maar hoe vaak staan we daar bij stil?

Lees meer

Neem contact op

Neem contact op

Wij helpen je graag.


of bel
023 - 206 1500